Memorylanes

Tjenesten

Memorylanes er en digital tjeneste som samler og deler personlige historier til mennesker som lever og har levd der du er. Det er en tjeneste hvor du blir kjent med byen din gjennom personlige historier knyttet opp til lokasjon via geotagging på en smart mobil. Tjenesten skaper unike forbindelser mellom deg og veien du går. Memorylanes handler om hvor du er og hva du ser. Å gå i byen på vei til jobb til og fra jobb, skolle eller som turist blir en vandring i et ekte eventyr hver dag, overalt.

Historien

Six, Monica, Caroline, Kristin og jeg møttes for første gang på Global Service Jam Oslo 3 til 5. mars 2014. Oppgaven denne helgen var å utvikle en tjeneste som hadde nøkkelord: Grow. Vi dannet en gruppe rundt spørsmålet: Hvordan leve videre etter man er død?

Vi ønsket å funne en måte å fortsette å vokse etter døden- Brukerundersøkelser i løpet av helgen viste at det var vel så viktig for brukeren å finne historier om de som lever og har levd her, som å etterlate sine egne spor og historier. Mange mennesker vil vite mer om byens historie, og mennesker som har levd der. Potensielle brukere sa – Jeg skulle ønske jeg kjente historien til de som har levd i dette området før meg. Dette er starting punktet for tjenesten Memorylanes.

Prosjekt gjennomførte innsikt og konseptfasen, pitchet konseptet i en rekke start-up forum, Social InnovationPartnership for Change, Start Up Weekend og Mother of the trampery Høsten 2013 bestemte teamet seg for å avslutte utviklingsprosessen og legge prosjektet på is. For mer informasjon besøk Memorylanes Facebook. 

Video


Prosessbilder

Image 4

Image 3

Image 8

Image 7

Image 11