Circle of life

Hvordan begraver vi mennesker i fremtiden?

Våren 2013 inviterte Designboom designere fra hele verden til å designe fremtidens alternative begravelses konsepter. Mitt bidrag til konkurransen «Circle of life» en ny måte å bryte ned og begrave mennesker på i fremtiden ved bruk av resomation og 3D-print teknologi.

Congratulations! your design «Circle of life» has been selected as one of the 160 shortlisted entries in the designboom competition ‘DESIGN FOR DEATH’!

Konseptbeskrivelse

Resomation er en flytende kremasjonsteknikk. Metoden går ut på å plassere en spesiell kiste i kammeret som blir fylt med en flytende veske av vann og kaliumhydroksyd. I løpet av tre timer blir legemet kjemisk brutt ned, metoden kalles for basisk hydrolyse. Resomation bruker like mye energi som tradisjonell kremasjon, men stoffer som slippes ut er mye mindre skadelig og det resterende pulveret kan også brukes som kompost.

3D print (SLA) printer ut 3-demensjonelle former i forskjellige materialer direkte fra en 3D fil. Teknologien har revolusjonert industrien og tillater oss å effektivisere og designe på nye og mer effektive måter. Ingeniører, designere og arkitekter har i flere år eksperimentert med 3D-print teknologien og har kommet opp med flere innovative konstruksjoner og effektive produksjonsmetoder. Det kermaiske materialet som brukes i Circle of life” er både resirkulerbart og varmebestandig.

DFD

Begravelseskonseptet ”Circle of life”

Prosessen starter med å bryte ned legement i resomation. Pulveret blandes sammen med et keramisk pulver som brukes til 3D printing. Den 3-dimensjonelle formen som printes ut tar utgangspunkt i en logaritmisk formel: den avdødes fødsels- og personnummer (xx.xx.xx.xxxx) multiplisert med dødsdato (xx.xx.xx) delt på Pi (3.14). Formelen gir hver enkelt en helt unik 3D-geometri som blir plassert tilbake i «Circle of life» bibliotek for andre til å besøke i fremtiden.

img_3_1366238039_decb9cf79f7978030dc7e62224bdf377