Extinction #2

Da er jeg i gang med å male en isbjørn, format 1 x 1 meter. Når det gjelder utryddelse av dyr kan jeg anbefale alle å se filmen «Race extinction». Den omhandler mye av det jeg har håp om å gjøre med mine bilder av utrydningstruede dyr, å bevisstgjøre mennesker.

«Hvis dagens utvikling fortsetter i samme retning som nå, kan verden om noen år si farvel til isbjørnen, frykter artikkelforfatteren, som tidligere ledet den internasjonale ekspertgruppen av isbjørnforskere og -forvaltere.» Aftenposten

Extinction #1

 

Siden januar 2016 har jeg malt et portrett av en gorilla, format 1×1 meter. Den er nå ferdigstilt og skal bli en del av en serie bilder av utrydningstruede dyr.

Kreativ flyt

Jeg har fått kontorplass på Øvrefoss kontorfellesskap. Frem til april 2016 skal jeg jobbe som tjenestedesigner på Telenor Fornebu og utforske mine kreative sider på Øvrefoss på kveldstid. Jeg har ingen anelse hva som kommmer ut av denne prosessen. Jeg skal la kreativiteten flyte og følge intuisjonen. Kanskje jeg oppdager nye kreative sider eller egenskaper.

Norgesturné

På to dager har Tomas og jeg kjørt fra Oslo til Sogn og Fjordane, teltet, fisket, besøkt familie i Vikadalen og klatret opp fjellet Bøttejuv. Jeg benyttet anledningen til å teste turutstyret til jungelturen, samtidig fikk jeg en god smakebit av norsk friluftsliv.

Været forandret seg fort, fra sol til regn og snø i høyere strøk på kort tid. Hvordan være forberedt til alt slags vær? I løpet av en dag skiftet jeg 2 til 3 ganger, avhengig hva slags type aktivitet vi skulle. Jeg fant fort ut at ubehagelige sømmer og tekstiler må man styre langt unna. Og nye Haglöfs Gore Tex sko skal impregneres før de tas i bruk. Bortsett fra det er det ikke så værst å være på telttur. Norsk natur er noe av det vakreste, utrolig at jeg ikke har feriert mer i Norge tidligere. 

        

    
   

Wildlife

Nedtelling

Reisen til jungelen nærmer seg og en aldri så liten avskjedsfest ble holdt sammen venner og familie. Nå gjenstår det å pakke tursekken og gjøre seg klar til avreise. Jeg gleder meg og er veldig spent.

 

 

 

Jeg skal til jungelen

Denne sommeren 24 juli, setter jeg kursen mot Cusco i Peru. Jeg skal besøke en ideell organisasjon som arbeider målrettet for å bevare naturens mangfold, kartlegge truede arter og beskytte regnskogen. Jeg har aldri vært et aktivt friluftsmenneske, en sånn happy camper som telter i all slags vær, sover på hardt underlag og utsetter meg for ubehag og livstruende forhold. Jeg er et luksusdyr og vet at alt har sin pris. Jeg har allerede redusert forbruket, kjøper kun det jeg trenger, reiser kollektivt, og er miljøbevisst, men det er ikke nok. Jeg vet at jeg kan gjøre mer, jeg vil bidra, gjøre en ekstra innsats. Nå skal jeg besøke regnskogen, oppleve jungelens puls, kjenne på kroppen hva det vil si å leve i ett med naturen.

I to uker skal jeg bo og arbeide i jungelen, studere naturen og utføre feltstudier, plante trær og bygge biohager sammen med et forskningsteam og andre frivillige. Crees Manu learning senter en ideell organisasjon som aktivt jobber med å bygge opp et bærekraftig læringssenter som tar sikte på å forstå og dokumentere verdien av ulike aktiviteter og ressurser i Manu. I tillegg hjelper Crees lokalbefolkningen med å få tilgang til og ta i bruk sine naturlige ressurser på en lønnsom og bærekraftig måte for å sikre og bevare regnskogen for de neste generasjonene ved å bygge virksomhetsmodeller, som for eksempel biohager og agroskogbruk.

Jeg reiser helt alene, og blir borte i en måned.

Reiserute:

New York – Jeg skal se på livet, spise et gigantisk pizzastykke, løpe rundt Central park og ta bilder av arkitektur.

Lima – Har ingen spesielle planer, vil se mest mulig og oppleve byen til fots.

Cusco – Besøke hovedattraksjonen Machu Picchu og være superturist.

Manu – Off the Grid i jungelen.

Berlin – Sykle byen på tvers, rundt i ring og frem og tilbake. Får aldri nok av Berlin.

Målet er å komme tilbake helskinnet, litt klokere og en opplevelse rikere. Kanskje min reise til Manu kan inspirere andre til å gjøre det samme? Det hadde vært fint.

Stay tuned!

Besøk Crees Volunteer Facebook

Alt må prøves ut

Stratoskua

En gang må være den første

Det er mye jeg skal oppleve før jeg blir gammel og det er om å gjøre å ha det gøy i hverdagen så ikke alle dager er like.

Da jeg ble spurt om å være med på et stunt utkledd som Stratoskua, nølte jeg ikke et sekund. Stuntet gikk ut på å danse til samba musikk med full kostyme. Man er ikke voksen før man tørr å være barnslig. 🙂

https://www.facebook.com/video.php?v=10152549646691010&set=vb.248303801009&type=2&theater

Lovetanncamp, en camp i sosial innovasjon for barnevern

Jeg har deltat på Løvetanncamp, en 48-timerscamp for å finne nye digitale løsninger for å gjøre hverdagen enklere for mennesker som har med barnevernet å gjøre. Løsningene kommer frem basert på erfaringer fra de samme menneskene som av ulike grunner har hatt behov for barnevernet.

Det har vært en stor glede å være med i en prosess der jeg jobber med og for ungdom med målet om å skape tjenester som kan være med å forbedre deres hverdag. Jeg er opptatt av å utvikle bærekraftig tjenester og produkter som setter mennesker og deres behov i sentrum. Med livsmottoet «Pay it foward» er det viktig for meg å delta på samfunnsnyttige prosjekter.

For mer informasjon om prosjektet besøk Sosial innovasjon Camp

Takk til WWN og IKT-Norge for en fantastisk camp. Dere er superhelter!

Human Rights Human Wrongs festival i Oslo

Human Rights Human Wrongs er en festival der filmer om menneskerettigheter og vanlige menneskers kamp for verdighet står sentralt. Bak det hele står Oslo dokumentarkino i samarbeid med et tjuetalls frivillige organisasjoner.
[youtube=http://youtu.be/q1-5zbBqU8E]

Tirsdag kveld var det visning av We are Giant, en sterk filmopplevelse som introduserer oss for mennesker som blir utsatt for ekstreme sitiasjoner, i tre forskjellige land, Bahrain, Libya og Syria. Maryam al-Khawaja og søsteren hennes er to av dem. Filmen stiller spørsmålet om hvor lenge en kan holde protester ikke-voldelige i møte med brutal overmakt og vold.

Følg Maryam al-Khawaja er fra Bahrain og leder for Gulf Center for Human Rights på Twitter

Bucket list

Regel nr 1. Prøv alt en gang. 

I dag har vi fløyet fra Kjeller flyplass til Vermundsjøen og landet på isen. Jeg har aldri gått på isen før og har definitivt aldri landet på is før. Men alt må prøves ut en gang.